PBI internationaal – Jaarverslag 2023

Het afgelopen jaar heeft PBI zich ingezet om milieu- en mensenrechtenverdedigers te beschermen en in staat te stellen verandering teweeg te brengen in hun gemeenschappen en voor onze planeet. Deze week heeft ook Peace Brigades International (PBI) haar Internationale Jaaroverzicht 2023 gepubliceerd waarin wordt teruggeblikt op de uitdagingen waarmee milieu- en mensenrechtenverdedigers over de hele wereld worden geconfronteerd, de impact van hun werk en de activiteiten van PBI in Latijns-Amerika, Kenia, Nepal en Indonesië.

PBI heeft bijgedragen aan een robuust maatschappelijk middenveld door tools, tactieken en netwerken op te bouwen en te delen die nodig zijn om bedreigingen te voorkomen, risico’s te verminderen en beleidsmakers te beïnvloeden.

Dit zijn enkele van de manieren waarop PBI ruimte maakt voor vrede:

  • PBI ondersteunt 3.493 mensenrechtenactivisten, 68 organisaties en 950 gemeenschappen over de hele wereld.
  • De pleitbezorging van PBI heeft wereldwijd meer dan 150.000 mensen bereikt.
  • PBI viert 75 jaar van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en 25 jaar van de Verklaring over mensenrechtenverdedigers om de waarde en legitimiteit van mensenrechtenverdedigers over de hele wereld te erkennen.

PBI NL blijft dit internationale werk met mensenrechtenverdedigers ondersteunen door middel van o.a pleitcampagnes, juridische ondersteuning, fondsenwerving en de werving van vrijwilligers.

Lees hier het jaarverslag van PBI Internationaal in het Engels of in het Spaans.